Mieszkanie w Wilanowie

EKLEKTYCZNY APARTAMENT NA WYNAJEM

Apartament na wynajem na Warszawskim Miasteczku Wilanów miał bardzo dobry rozkład pomieszczeń i …

Inwestor przekazał mi projekt developerski mieszkania o powierzchni 69m2 z prośba o zaprojektowanie mieszkania dla rodziny 2+1 o podwyższonym standardzie w jasnych naturalnych kolorach z dodatkiem czerni i zieleni.

Przygotowana została koncepcja obejmująca zakres prac, kosztorys prac remontowych .oraz zmian ingerujące w pierwotny układ pomieszczeń:

  • wc zostało powiększone i zyskało dodatkowy prysznic w spadkach ora szafę na detergenty, ręczniki, mop
  • w salonie powstała murowana biblioteka
  • zamknięte zostało wejście do kuchni z korytarza, dzięki czemu powstało miejsce na ekspozycję konsoli vis a vis wejścia głównego
  • przesunięta została ściana między pokojami, tak aby zainstalować szafę lustrzaną w sypialni
  • w łazience powstała dodatkowa szafa na pralkę, ręczniki, pościel oraz schowek na brudną bieliznę
      

W pierwszym etapie zostały wyburzone i postawione ściany na nowo oraz wykonane zmiany w instalacji elektrycznej i hydrualicznej.

W drugim etapie kładzione były podłogi z gresu wielkoformatowego o wymiarach 120×60 w hallu, łazience głównej i kuchni oraz cegiełki białej w prysznicu, na ścianach w miejscach „mokrych” przy wannie i nad umywalkami położona została farba systemowa do powierzchni mokrych Beckers. Na podłogach położyliśmy jodłę francuską firmy Jawor parkiet.

W mieszkaniu zabudowa na wymiar znalazła się w hallu (szafy), łazience z prysznicem (szafka pod umywalkę oraz szafa gospodarcza), łazience z wanną (zabudowa geberitu + szafka nad nim oraz szafa na pralkę) pozostałe meble: kuchenne oraz szafa w sypialni pochodzą z Ikea.

Oświetlenie głównie polskiej marki Nowodvorski oraz system szynowy niemieckiej firmy Erco, kanapa pochodzi z polskiej firmy MTI Furninova, konsola w hallu, stoliki zlote, lampa w salonie, stoliki nocne, biurko i wyposażenie gabinetu z Decolor Home&Garden.

O indywidualnym charakterze i stylu wnętrza decydują starannie dobrane dodatki., stylizacja oraz realizacja przez nas sesji zdjęciowej sprawiły, że mieszkanie znalazło najemców w ciągu dwóch tygodni od publikacji oferty.

POWIERZCHNIA:
69 m2
ZAKRES PRAC:
projekt wnętrz, kompleksowy nadzór nad projektem, realizacja projektu
INWESTOR:
Inwestor prywatny
DATA PROJEKTU:
2018
REALIZACJA:
2018
PROJEKT:
Projekt wnętrz, kompleksowy nadzór nad projektem: Agnieszka Adaszewska-Rajpert

Zobacz inne relaizacje

TOP

Wyceń projekt bezpłatnie

Pamiętaj by dodać rzut swojego mieszkania 


Dodaj rzut mieszkania